• Volkswagen I Volkswagen CVI I Škoda: +32 (0)89 38 20 88
  • Audi I MyWay: +32 (0)89 77 99 77
Volkswagen I Volkswagen CVI I Škoda:
+32 (0)89 38 20 88
Audi I MyWay:
+32 (0)89 77 99 77

Nieuws

Skoda zoomt in op de Kodiaq

In afwachting van de officiële onthulling van Škoda’s eerste SUV, de Kodiaq, laat het merk enkele nieuwe detailfoto’s zien. We krijgen ook de eerste info mee over de afmetingen van de Škoda Kodiaq.

Škoda onthult de Kodiaq op 1 september in Berlijn. Maar de Tsjechische constructeur laat nu al wat in zijn kaarten kijken met deze detailfoto’s. Zo krijgen we te horen dat de led-achterlichten tot de standaarduitrusting behoren. De Kodiaq wordt een vijfzitter, een zevenzitsversie is er tegen meerprijs. De SUV van Skoda is 4,7 meter lang en beschikt over een koffer met een inhoud die kan groeien van 720 liter tot maximaal 2.065 liter. Hij kan voorwerpen van maximaal 2,90 meter lang vervoeren.

Eenvoudiger manoeuvreren met aanhangwagen

Om het manoeuvreren makkelijker te maken, kan je op het centrale beeldscherm een virtueel bovenaanzicht tevoorschijn toveren. Een detector kan verborgen objecten voorbij de aanhangwagen signaleren bij het achteruitrijden. Hij beschikt zelfs over een mogelijkheid om het manoeuvreren met aanhangwagen of caravan volledig van u over te nemen.

Hulp bij noodgevallen

Škoda stelt het Connect Mobile multimediasysteem voor. Naast ‘live’ infotainmentdiensten is er ook een veiligheidsaspect ingebouwd. Van zodra een airbag geactiveerd wordt, belt de wagen automatisch een noodcentrale via e-Call.

Bron: Autogids.be